Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

 

edicklclogo

 

Nositelj projekta:  Karlovačka županija

Naziv i opis projekta:  educiranje stanovništva o ulozi i institucijama EU, podizanje svjesnosti o članstvu u EU i pravima i obvezama građana kroz rad Info centra u Karlovcu

Vrsta pomoći: Bespovratna sredstva

Datum početka projekta i vremensko razdoblje:  2013.-2017.  

Prioriteti prema Nacionalnoj strategiji: komunikacijska strategija MVEP i EK

Pravna osnova projekta (ugovor/sporazum); ugovor s EK u RH

Ocjena opravdanosti projekta: konstantna dostupnost javnosti informacijama i brošurama o EU, mogućnost sudjelovanja građana u seminarima i radionicama.

 

http://www.edickarlovac.eu/

 

 

 

 

cetclogo

 

Nositelj projekta:  EGTC – Europska grupacija teritorijalne suradnje

Zemlja primateljica: Švedska, Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska i Hrvatska

Naziv i opis projekta:  Centralni- europski transportni koridor (CETC), Ruta 65; Glavni cilj inicijative je razvijanje multimodalnih  infrastrukturnih i gospodarskih veza, omogućavajući održiv razvoj i povećati konkurentnost regije. Uspostavljanje transportne rute CETC 65 će pridonijeti rastu i konkurentnosti regija, ojačati strukturalno slabije regije, smanjiti nezaposlenost, razvijati turizam i regionalnih gospodarstva.

Vrsta pomoći: Bespovratna sredstva (prijave na CEP, INTERREG i druge pogodne programe)

Datum početka projekta i vremensko razdoblje: od 2012.

Prioriteti prema Europskoj i Nacionalnoj strategiji: prometne strategije

Pravna osnova projekta (ugovor/sporazum), partneri- regije: Skania, Zachodniopomorskie,, Lubuskie, Dolnośląskie, Hradec Kralove, Trnava, Bratysława, Gyor-Moron-Sopron, Vas, Zala, Varaždinska, Primorska-goranska i Karlovačka županija

Ocjena opravdanosti projekta: Uspostavljanje inovativnih rješenja u transportu, s posebnim naglaskom u željezničkom-transportu, morskom i unutarnjim vodama transportu će imati kao rezultat poboljšanje okoliša i kvalitete života svih regija. 

 

http://www.cetc-egtc.eu/

 

 

eurodysseelogo

 

Nositelj projekta:  Karlovačka županija

Naziv i opis projekta:  razmjena mladih od 18-32 godine u regijama zemalja članica Skupštine regija Europe-AER-SER (Assembly of European Regions – Skupština europskih regija)

Vrsta pomoći: Bespovratna sredstva regija Eurodyssee i sredstva Karlovačke županije

Datum početka projekta i vremensko razdoblje: od 2011. do 2017. godine realizirano oko 14 razmjena

Prioriteti prema Nacionalnoj strategiji: da

Pravna osnova projekta (ugovor/sporazum);ugovor SER-članstvo i Eurodyssee

Ocjena opravdanosti projekta: mogućnosti rada, prakse, učenja jezika zemalja EU i stručnog usavršavanja kandidata iz KŽ i kandidata iz EU u KŽ

 

http://www.eurodyssee.eu/the-eurodyssey-programme-traineeship-exchange-programme.html

 

 

irelogo

 

Institut Regija Europe (IRE) je institucija ekonomskog i znanstvenog karaktera osnovana ujesen 2004. godine pod visokim pokroviteljstvom saveznog kancelara Wolfganga Schuessela sa sjedištem u Salzburgu.

Cilj institucije je nastajanje i jačanje mreže regija i gradova Europe u cilju bolje suradnje, informiranosti i rasta ekonomskog potencijala regija članica IRE-e, a sve uz pomoć radionica i konferencija, publikacija i zajedničkih projekata. Institut je nevladina i neprofitna organizacija koja ima zadaću promocije i podrške predstavnika gospodarskog sektora regija i političkih predstavnika regija članica IRE. IRE se financira primarno privatnim sredstvima – članarinama, sponzorima, donacijama, i stoga se vodi kao neprofitna organizacija. Dr. Franz Schausberger je predsjednik Predsjedništva IRE-a koji je već nekoliko puta posjetio Županiju, koja je članica ove institucije od 2005. godine. Zajedno je prijavljen projekt sa IRE u programu Europa za građane 2017. godine.

 

www.institut-ire.eu/

 

 

Alpeadrialogo

 

Karlovačka županija je članica AA-Saveza od 2015. godine i sudjelovala je u tri sportska projekta sa Gimnastičkim klubom Karlovac i Udrugom osoba sa invaliditetom te u pripremi nekoliko projekata i incijativa u tematskoj grupi za Sport i Erasmus+.

Županija će aktivno sa ostalim županijama u RH - članicama inicijative predlagati regionalne projekte (iz različitih sektora-npr. okoliš i mladi) koje će aplicirati, zajedno sa ostalim hrvatskim AAA-članicama, u narednom razdoblju za financiranje iz AAA te sudjelovati u radu i aktivnostima tematskih stručnih grupa AAA.

Trenutno Karlovačka županija aktivno prati slijedeće tematske radne skupine Saveza: TRS Sport, TRS obrazovanje, TRS energetika, TRS turizam i novoosnovanu TRS Europa.

 

http://www.alps-adriatic-alliance.org/

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT