Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Odluka o odabiru korisnika sufinanciranja u projektu „Povećanje povećanja energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Karlovačke županije“ za 2015. godinu

 

Radni sastanak

Na inicijativu Hrvatske zajednice županija, u četvrtak, 19. ožujka u prostorima Zajednice u Zagrebu, održan je radni sastanak s predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - Vesnom Bukaricom, načelnicom Sektora za energetsku učinkovitost i Marijom Klobučarom, voditeljem Službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije.

Sastanku su prisustvovali članovi Radne skupine za gospodarstvo i regionalni razvoj pod vodstvom Damira Fašaića i članovi Radne skupine za obrazovanje i kulturu na čelu s voditeljicom Vesnom Šerepac, a razgovaralo se o modelu i provedbi natječaja za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije te o mogućnostima da se županije uključe u sufinanciranje troškova. Programom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je predviđeni iznos u visini od 71 milijun kuna za ovu godinu uz mogućnost povećanja.

Prema riječima Vesne Bukarice predviđen je jedinstveni natječaj za sve građane Republike Hrvatske koji će se javljati direktno Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a članovi radnih skupina izrazili su zabrinutost zbog moguće preopterećenosti kadrovskih kapaciteta Fonda.

"Zbog provedbe Programa energetske obnove obiteljskih kuća zaposlit ćemo 20 osoba, u tijeku je odabir. Uz nove zaposlenike i olakšavanje procedura te svojevrsnu automatizaciju procesa unutar Fonda smatram da nećemo imati probleme", rekla je načelnica Bukarica. Također je istaknula da je Fond zajedno s Ministarstvom graditeljstva za ovu godinu počeo pripremati dva posebna javna poziva za energetsku obnovu škola i vrtića koja će se financirati povlačenjem sredstava iz EU fondova.

Ivo Klaić, pročelnik Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije upozorio je na nelogičnost da škole i druge javne ustanove koje nemaju riješene imovinsko-pravne osnove ne mogu aplicirati na natječaje, a istovremeno imaju odobrenje za rad i financiraju se iz državnog proračuna.

Okupljeni su se složili da su ovakvi i slični radni sastanci itekako korisni za sve uključene strane budući se na njima teme sagledavaju iz različitih perspektiva, otvarajući pritom nova pitanja i ukazujući na potencijalne probleme. U ime Karlovačke županije sastanku su nazočili Draženka Sila Ljubenko, voditeljica odsjeka pri Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu, šport i informiranje i Dragutin Tropčić, stručni suradnik za energetiku i poslove zaštite.

 

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U SURADNJI SA
FONDOM ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST
raspisuje


JAVNI NATJEČAJ
za prikupljanje ponuda fizičkih osoba za subvencioniranje projekata

 

„Povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća

na području Karlovačke županije“

 

Dokumenti:

 

 

PRILOZI:

 

1. Prijavni obrazac

2. Vrijednosni kupon

3. Izjava o odustajanju

4. Zahtjev za isplatu sredstava sufinanciranja

5. Ugovor EnU

6. Zapisnik o izvedenim radovima

7. Zapisnik o pregledu obiteljske kuće

8. Upisnik o zaprimanju prijava

9. Sadržaj glavnog projekta

 

 

 

"Odluka o odabiru najpovoljnijih prijavitelja u sufinanciranju projekta „Poticanje korištenja OIE kod fizičkih osoba u Karlovačkoj županiji“ za 2014. godinu".

Rezultati natječaja

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT