Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Europski dan parkova 2017

Ravnateljica Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac, Đurđica Janjanin, svečano je otvorila zajedničko obilježavanje Dana europskih parkova,

koje se održalo u srijedu 24. svibnja 2017. godine ispred novouređene kamenjare i Europskog parka u Arboretumu Šumarske i drvodjeljske škole Karlovac. Sudjelovali su đaci i profesori koji su uredili novu kamenjaru, kao i učenici i učenice i profesorice hrvatskog jezika koje su pripremile program i čitale prigodne pjesme o parkovima.

U ime Karlovačke županije se obratila pročelnica Marija Medić, a na obilježavanje je došla i pročelnica Eva Sobotik Pavan kao i voditeljice Draženka Sila-Ljubenko i Marijana Tomičić. Ispred Grada Karlovca skupu se obratio dogradonačelnik Dubravko Delić koji je došao sa pročelnicama Martinom Furdek-Hajdin i Andrejom Navijalić.

 

 

Upravni odjel za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju Karlovačke županije-voditeljica Marijana Tomičić, sudjelovao je kontinuirano u aktivnostima projekta Star Voice kao dio lokalne koalicije.

Tako je i danas sudjelovao na sastanku lokalne koalicije u Knjižnici za mlade kao i na predstavljanju rezultata projekta, deliberativne ankete te prvog i drugog dana deliberativne rasprave.

Prikazan je i film o projektu. Više informacija možete naći web-stranici: http://aktivirajkarlovac.net/urbanoskop/starvoice/

Star Voice 2017

 

U sklopu Europskog tjedna  - ET 2017. Karlovčka županija - Upravni odjel za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju i EDIC-Europe Direct centar Karlovac

družili su se na štandovima sa građanima i informirali ih o EU; u Karlovcu u subotu 6. svibnja, sa Glazbenom školom Karlovac u sklopu Festivala harmonike i tijekom cijelog vikenda sa udrugom Agora u Duga Resi

zajedno sa Eurodesk i u sklopu Duga Resa Fest-a. Sutra smo u Aquatici sa studentima i profesorima Fakulteta političkih znanosti te učenicima i profesorima Debatnog kluba Gimnazije Karlovac a

sve u sklopu obilježavanja Dana Europe 9. svibnja i 60 godina Rimskih ugovora Europske unije! Vidimo se!

Edic štand 2017

 

U petak 21. travnja održan je Info-dan o Interreg programu Italija - Hrvatska u Karlovcu - Aquatici, u ime Karlovačke županije je prisustvovala voditeljica Odjseka za europske poslove Marijana Tomičić.

Predstavnici Zajedničkog Tajništva programa i MRRFEU RH predstavili su program kao i pozive koje su raspisali, a jedan od njih je otvoren u petak 21. travnja.

Sve važne informacije i cjelokupnu dokumentaciju za natječaj možete naći na www.italy-croatia.eu

 

photo interreg

Nacionalni info dan se održava 21. travnja u Karlovcu u Aquatici - molimo pročitajte sve upute za prijavu u nastavku teksta:

Interreg Italija – Hrvatska je novi Program prekogranične suradnje između dviju zemalja u razdoblju 2014-2020, vrijednosti 237 milijuna eura, od kojih 201 milijun eura dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) što ga čini, po financijskoj dotaciji, jednim od najznačajnijih programa prekogranične suradnje u Europi. Opći cilj Programa je povećanje konkurentnosti i zaposlenosti, očuvanje prirodnih resursa i upravljanja kulturnom baštinom, poboljšanje morskih i cestovnih prometnih veza promicanjem multimodalnosti.

Prvi set poziva za dostavu projektnih prijedloga predviđa iznos od 78 milijuna eura EFRR-a koji je stavljen na raspolaganje javnim i privatnim organizacijama te institucijama za provedbu projektnih aktivnosti koje pridonose razvoju programskog područja koje obuhvaća 8 hrvatskih županija i 25 talijanskih pokrajina
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji sa Upravljačkim tijelom i Zajedničkim tajništvom Programa, organizira nacionalne info dane na području Republike Hrvatske koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga, tijekom slijedećih dana:

  • 19. travnja 2017. godine u Pločama, s početkom u 11:00h u POU Ploče, Gračka 2, Ploče, dnevni red možete pogledati OVDJE.
  • 20. travnja 2017. godine u Zadru, s početkom u 09:15h u IMPACT Centar, Put stanova bb, Zadar, dnevni red možete pogledati OVDJE.

Svečanost otvaranja područnih ureda Zadar i Dubrovnik Zajedničkog tajništva Programa od strane predstavnika MRRFEU-a, Stelle Arneri – ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Silvije Majer - voditeljice Upravljačkog tijela Programa, Stipe Zrilića - župana Zadarske županije, održat će se neposredno prije nacionalnog info dana 20. travnja 2017. u  Zadru, s početkom u 9:15h.

 

  • u JU AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC, ulica Branka Čavlovića Čavleka 1A, Karlovac, dnevni red možete pogledati OVDJE

Online registraciju za nacionalne info dane, do popunjavanja kapaciteta, moguće je obaviti OVDJE.

Povodom Svjetskoga dana voda, koji se svake godine obilježava 22. ožujka, Europe Direct centar Karlovac u suradnji sa Slatkovodnim akvarijem Aquatika i županijskim Upravnim odjelom za europske poslove organizirao je likovnu radionicu pod nazivom "Voda u slici".

Radionica se održala u prostorijama Slatkovodnog akvarija Aquatika s početkom u 10h. Radionica je bila namijenjena djeci predškolskog uzrasta - sudjelovao je vrtić Novi centar iz Karlovca.

Na radionici su djeca učila o vodi, njezinoj važnosti za čovjeka i život općenito, te su kroz likovni izričaj prikazali važnost vode na način na koji ju oni vide i što za njih ona predstavlja.

photo-aquatica-22

Na radionici za pripremu projektnih prijedloga u programu Europa za građane sudjelovale su, u ime Karlovačke županije, pročelnica Sobotik-Pavan i voditeljica Tomičić u četvrtak 16. veljače 2017. u Zagrebu. Predstavljen je sam program, primjer dobre prakse, projektni obrazac za prijavu i razrada projektnih ideja u grupama. Rok za prijavu projekata za mjeru Europsko sjećanje je 1. 3. 2017. a za bratimljenje i umrežavanje gradova 1. 9. 2017. godine. Više informacija o samom programu i natječajima možete dobiti na stranicama Ureda za udruge Vlade RH kao i Agencije EACEA.

EfC-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EfC-17

Predstavnici Karlovačke županije, pročelnica Sobotik-Pavan, voditeljica Tomičić i ravnatelj Šegrt bili su na

sastanku u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU RH u Zagrebu sa državnom tajnicom Spomenkom Đurić i suradnicima.

Razgovaralo se o aktualnim natječajima i programiranjima operativnih programa, najavama budućih natječaja i mogućnostima suradnje.

Predstavnici Županije su predstavili sadašnje i buduće projekte te predložili nove suradnje i modele.

 

MRRFEU

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT