Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

KLASA: 020-01/20-01/273

URBROJ: 2133/1-08/03-20-1

Karlovac, 15. svibnja 2020. godine

 

Na temelju Odluke o dodjeli novčane potpore obiteljima s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 (Glasnik Karlovačke županije br. 23/20), donesene na sjednici Županijske skupštine Karlovačke županije, održane 24. travnja 2020. godine, objavljuje se

 

JAVNI POZIV

 

Obzirom na izvanredne okolnosti vezane uz epidemiju virusa COVID-19, obavještavamo građane Karlovačke županije na mogućnost podnošenja zahtjeva za dodjelu novčane potpore za obitelji s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 odnosno smanjeni su im prihodi nakon 19. ožujka 2020. godine pa nadalje.

 

 

Naime, cilj je omogućiti dodjelu novčane potpore egzistencijalno ugroženim obiteljima, čiji su članovi od 19. ožujka 2020. godine pa nadalje, ostali bez radnih mjesta, smanjeni su im prihodi ili čiji su poslodavci korisnici mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi.

 

 

 

Zahtjev za novčane potpore za obitelji s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 odnosno smanjeni su im prihodi nakon 19. ožujka 2020. godine pa nadalje, podnosi se Karlovačkoj županiji, Upravnom odjelu za hrvatske branitelje i zdravstvo, do 25. dana u tekućem mjesecu za prethodni mjesec (prvi zahtjevi se podnose do 25. lipnja 2020. godine za isplatu novčanih potpora za mjesec svibanj 2020. godine, i tako nadalje za naredne mjesece).

 

 

Odluka o dodjeli novčane potpore obiteljima s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 nalazi se na linku, a obrazac zahtjeva s izjavom i popisom dokumentacije koju treba priložiti može se preuzeti na linku

 

 

 

 

Uz zahtjev za novčanu potporu za obitelji s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 odnosno smanjeni su im prihodi, od 19. ožujka 2020. godine pa nadalje, podnositelj zahtjeva je obvezan uz zahtjev priložiti slijedeću dokumentaciju:

 

 

  1. Preslika obje strane osobne iskaznice za svakog člana kućanstva (ukoliko dijete nema osobnu iskaznicu, navesti OIB djeteta)
  2. Potvrda o primanjima za svakog člana kućanstva i to (ovisno o kućanstvu):

- platne liste za zaposlene članove zajedničkog kućanstva za mjesec veljaču i ožujak 2020. godine te za mjesec za koji se traži novčana potpora

- potvrda o visini mirovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, za mjesec za koji traži novčana potpora (ukoliko je član kućanstva korisnik mirovine)

- potvrda o visini rodiljne ili roditeljske potpore Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, za mjesec za koji traži novčana potpora (ukoliko je član kućanstva korisnik rodiljne ili roditeljske potpore)

  1. Obrazac izjave na zahtjevu
  2. Preslika tekućeg ili zaštićenog računa (IBAN), na koji podnositelj zahtjeva želi da mu se isplati novčana potpora za obitelji s djecom
  3. Ostala dokumentacija, po potrebi.

 

Ovo tijelo će po službenoj dužnosti od nadležnih tijela pribaviti potvrdu da je podnositelj zahtjeva (i/ili član zajedničkog kućanstva) prijavljen kao nezaposlena osoba za trajanja epidemioloških mjera ili je njegov poslodavac korisnik mjere za očuvanje radnih mjesta, od 19. ožujka 2020.godine pa nadalje te da li prima novčanu naknadu od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili potvrdu o radnom stažu od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ukoliko nije u evidenciji nezaposlenih osoba).

 

Popunjeni i potpisani zahtjevi za ostvarivanje novčane potpore za obitelji s djecom čiji su roditelji zaposleni kod poslodavca koji je korisnik mjera potpore za očuvanje radnih mjesta, a uslijed čega su umanjeni prihodi ili su nezaposleni zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 odnosno smanjeni su im prihodi, od 19. ožujka 2020. godine pa nadalje, i pripadajuća dokumentacija dostavljaju se elektroničkim putem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu Karlovačka županija, Upravni odjel za hrvatske branitelje i zdravstvo (s naznakom - Za novčanu potporu za obitelji s djecom), Vraniczanyeva 4, Karlovac, a sve informacije dostupne su putem telefona na broju 047/656-333, 656-164 ili 656-156.

 

                                                                                                                                                                           ŽUPAN

                                                                                                                           Damir Jelić

 

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT