Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

U Zagrebu je u srijedu, 15. srpnja, održan sastanak s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja kojemu su prisustvovali predstavnici Hrvatske zajednice županija, vezan uz projekt „Digitalizacija postojećih akata o gradnji na području cijele RH“.

Projekt su predstavili državni tajnik Danijel Meštrić i v.d. ravnatelja Uprave za nadzor, razvoj informacijskog sustava prostornog uređenja i ozakonjenje nezakonito izgrađene infrastrukture Alen Grabar.

Sastanak je održan na inicijativu Hrvatske zajednice županija zbog nejasnoća u Sporazumu o osiguranju uvjeta rada na realizaciji zaključenog ugovora po provedenom postupku javne nabave „Digitalizacija postojećih akata o gradnji na području cijele RH“.

Državni tajnik Meštrić pobliže je objasnio postupak javne nabave kojim će se osigurati informatička oprema za obavljanje posla skeniranja dokumenata obuhvaćenih projektom. Završetak projekta planiran je za 1. siječnja 2022. godine, stoga je važno da svi dionici (Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo kulture, Državni arhiv i jedinice lokalne i regionalne (područne samouprave) simultano pristupe provedbi.

Sukladno tome, osnovat će se Radna skupina za praćenje provedbe projekta, o čemu ćemo uskoro biti obaviješteni kako bi imenovali predstavnika Hrvatske zajednice županija. Osim Radne skupine, na tjednoj bazi će se održavati video-sastanci s osobama zaduženim za provedbu projekta kako bi se raspravile aktualne teme i objasnile sve nejasnoće koje se očekuju na terenu.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT