Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

U prostoru Knjižnice za mlade jutros su predstavnici Kinokluba Karlovac održali predstavljanje programa FilmEk, punog naziva "Filmski eko kamp za doprinos razvoju publike povedanjem pristupa novim sadržajima djeci i mladima na rijetko naseljenim područjima i područjima od posebne državne skrbi Karlovačke županije." "Osim u Karlovcu, ved godinama je Kinoklub aktivan sa provođenjem različitih programa diljem Županije, a posebno su uspješni programi koje smo proveli u Vojnidu. Na tragu toga, došli smo na ideju da započnemo filmsko-edukativni program i u Plaškom. Uz partnere Općinu Plaški i Izviđački odred "Spider" Duga Resa, osmislili smo kamp koji de provedbom spojiti dvije komponente – razvoj publike kroz učenje o filmskoj kulturi i društvenu komponentu kroz osvještavanje o važnosti očuvanja prirodnih bogatstava koja nas okružuju. Realizacija programa trajat de do kraja ove kalendarske godine", izjavio je voditelj projekta Hrvoje Žibrat. "Uz navedeni praktični program tijekom kojega de kroz radionice djeca uz mentorstvo filmskih profesionalaca učiti o filmu i uostalom i snimiti vlastiti filmski uradak u Plaškom, organizirat demo tamo i besplatne filmske projekcije. Prije samog kampa, u lipnju demo u Karlovcu organizirati javnu tribinu na temu važnosti filmske umjetnosti, kroz metode razvoja publike, sinergiju obrazovanja i umjetnosti te generalno kulture kao metode rada sa ranjivim skupinama. Posebno valja istaknuti činjenicu da je od strane Ministarstva kulture ovaj program prepoznat kao 1 od samo njih 10 sa područja cijele Hrvatske u polju filmske umjetnosti koji su ostvarili financijsku podršku.", izjavila je voditeljica Kinokluba Karlovac Ksenija Sankovid. Očekivani rezultati projekta su:
 Povedana vidljivost i doprinos promišljanju o važnosti filmske umjetnosti i metodama razvoja publike.
 Polaznici edukativnih radionica u filmskom eko kampu stekli su osnovna znanja o filmu i filmskoj umjetnosti te de se kroz učenje o procesu stvaranja doprinijeti razvoju njihovog kritičkog promišljanja o temi.
 Sudionici uključeni u projekt stekli su iskustvo o metodama i tehnologijama izrade filma, što de biti temelj u daljnjem bavljenju filmom ili istraživanju filmske umjetnosti te de naučiti osnove ponašanja u prirodi i odnosa prema istoj (edukacijski element).
 Provedbom svih projektnih aktivnosti stvorena je baza mladih volontera koji de svoja znanja prenositi vršnjacima te organizirati nove radionice i edukacije-doprinos održivosti projekta.

 

filmek 1

 

filmek 2

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT