Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

Karlovačka županija je preko Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA d.o.o. krenula u pripremu velikog projekta „Susret civilizacija – Utvrde i dvorci Karlovačke županije“ – „Sensing the civilizations – Manors and Castles of Karlovac County“. Ukupni projekt obuhvatio bi obnovu 11 dvoraca i utvrda Karlovačke županije (u 11 gradova i općina) od uređenja infrastrukture do osmišljavanja sadržaja te stvaranje novih radnih mjesta. Kao prvi korak prema realizaciji ovog velikog projekta krenulo se s izradom i prijavom projekta koji bi za početak umrežio dio dvoraca i utvrda i stvorio kvalitetan projekt na kojeg je cilj vezati daljnje aktivnosti uređenja.

Na tom tragu, a prema naputku župana Damira Jelića, Razvojna agencija Karlovačke županije KARLA d.o.o. 23. siječnja prijavila je projekt „StoryNet- Our creative culture heritage network“ na poziv Centralne Europe (CEP) vezan uz kulturnu baštinu. Vrlo složeni poziv i online prijava izvršila je Razvojna agencija kao vodeći partner s partnerima na projektu Zapadno pomorske regije iz Poljske, gradom Vodnjanom, Kulturnim inkubatorom Media Dizajn PP MD Szczecin, iz Poljske, Razvojnom agencijom Severne primorske iz Nove Gorice, zatim občinom Brda, Venetian Heritage Cluster te Comune di Rovereto također iz Italije.

U projektu su planirane brojne aktivnosti kao što su jačanje ljudskih kapaciteta koji djeluju na području očuvanja kulturnih dobara na razini regionalnih i lokalnih samouprava, s novim turističkim djelatnicima, uključivanjem OPG-ova sa specifičnim proizvodima u svakom dvorcu i utvrdi, uključivanje udruga, nabava Mobilnog interpretacijskog centra koji bi bio transportiran po Karlovačkoj županiji od lokacije do lokacije, zatim nekoliko festivala kulture vezanih uz dvorce i utvrde koji će obuhvatiti 11 pilot lokacija u sklopu projekta te priprema strateških dokumenata i strategije (Promocija i upravljanje sa kulturnim dobarima, vizualni identitet).

Rezultati projekta očekuju se u rujnu 2018. godine s vremenom trajanja projekta do 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.488.233,81 € dok bi se dio vezan uz aktivnosti u Karlovačkoj županiji preko Razvojne agencije Karlovačke županije KARLA d.o.o. financirao s 278.893,85 €. Ovim projektom Karlovačka županija je prvi put započela s konkretnim aktivnostima stavljanja u funkciju svojih dvoraca i utvrda s ciljem razvoja novih turističkih vrijednosti baziranih na kulturnoj baštini uz stvaranje novih radnih mjesta.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT