Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

U Knjižnici za mlade je u petak 10. rujna, otvorena izložba "Good City" od strane danskog veleposlanika Nj. E. Andersa Christiana  Hougaarda. Na otvorenju izložbe govorila je pročelnica Upravnog odjla za europske poslove i regionalnu suradnju Karlovačke županije Eva Maria Sobotik-Pavan, u ime Županije i Županijskog Europe Direct Karlovac, kao suorganizatora. Manifestacija je održana u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti (European Mobility Week) koji se, na razini EU, obilježava svake godine u razdoblju od 16. do 22. rujna, a predstavlja najveći događaj posvećen održivom kretanju i mobilnosti. Zamišljen je kao tjedan u kojemu gradovi promoviraju postojeće strategije i najbolje prakse vezane uz održivi promet i mobilnost, razmjenjuju iskustva i promišljaju nove dugoročne mjere usmjerene podizanju kvalitete života građana vezanih uz održivo kretanje i mobilnost. Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti je 'Pametna i održiva mobilnost – ulaganje u Europu". Prednosti pametnije mobilnosti primjenjive su u svim segmentima - od javnog do privatnog sektora, od društva u cjelini do pojedinaca. U 2016. godini Europski tjedan mobilnosti ima za cilj potaknuti lokalne političare i javnost da pametnu i održivu mobilnost prepoznaju kao investiciju za Europu.

Informiranje građana o ovoj i drugim europskim inicijativama i politikama Karlovačka županija omogućuje djelovanjem Županijskog info-centra Europe Direct Karlovac koji djeluje u Knjižnici za mlade. Europe Direct Karlovac i Knjižnica za mlade grada Karlovca u petak su, zajedno sa Veleposlanstvo Republike Danske, organizirale niz događaja uoči obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, u sklopu koji je danski veleposlanik vozeći se biciklom posjetio i novootvoreni Studentski dom te Gradski muzej. Između ostalog valja istaći suradnju s Next Bike i promociju vožnjom biciklima gradom kao najboljim i najekološkijim prijevoznim sredstvom, besplatnim korištenjem bicikala tog dana, kao hvalevrijednu akciju promoviranja mobilnosti i osviještenosti zaštite i očuvanja okoliša, ali i kulturne baštine i tradicije dviju zemalja. Na ovaj smo način također željeli podsjetiti da je upravo Karlovac proglašen najbiciklističnijim gradom u Hrvatskoj te pomoći održanju ove vrijedne titule i naziva. Izložbom se može puno toga naučiti iz danskog iskustva i poboljšati uvjete vožnje našim biciklistima i rekreativcima, a otvorena je do 29. rujna ove godine.

Eva na biciklu-2016

 

 

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT