Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Fokus grupa - predstavnici lokalne i regionalne vlasti ali i privatnog i nevladinog sektora u projektu LADDER provela je najprije dugu i iscrpnu raspravu o provedbi i tijeku projekta, a onda je dala konkretne prijedloge što i kako unaprijediti u provedbi projekta u petak 10. rujna u Hotelu Korana Srakovčić u Karlovcu. Sastanku su prisustvovale djelatnice UO za europske poslove voditeljica Tomičić i pripravnica Stišćak.

EU projekt LADDER traje tri godine, a u njemu sudjeluje 26 partnera i 20 suradnika iz 18 zemalja članica EU i 17 zemalja koje nisu članice EU. Projekt je utemeljen na DEAR pristupu koji zagovara obrazovanje o razvoju i podizanje svijesti.

LADDER u središte stavlja lokalne vlasti kao glavne pokretače obrazovanja o razvoju i podizanja svijesti, odnosno DEAR pristupa. Cilj projekta jest osnažiti lokalne vlasti za njihovu ulogu u procesima održivog razvoja i postizanje aktivnog sudjelovanja građana kroz poticanje provedbe DEAR pristupa.

DEAR pristup je program Europske unije kojem je cilj osvijestiti građane o međuovisnosti globalnih i lokalnih razvojnih problema te potaknuti njihov angažman u svrhu razvoja i smanjenja siromaštva.

Temelj programa je međusobna suradnja lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva koji trebaju zajednički, na lokalnoj razini, potaknuti obrazovanje za razvoj; omogućiti usvajanje novih ideja i stavova, odnosno potaknuti građane da se angažiraju oko globalnih razvojnih tema kao što su interkulturalnost, tolerancija, ljudska prava, migracije, borba protiv siromaštva, očuvanje okoliša, održivi razvoj, vladavina prava i dr.

Dakle, cilj DEAR-a je podići svijest građana o svijetu kao međuovisnoj cjelini te omogućiti shvaćanje njihove uloge i odgovornosti unutar takvog globaliziranog društva.
Više o projektu na službenim stranicama Hrvatske zajednice županija.

 

ladder-fokus-2016

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT