Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Karlovačka županija i Europe Direct informacijski centar su u utorak, 24.11.2015. godine, u Knjižnici za mlade, organizirali predavanje s temom „Nasilje nad ženama“.

Cilj predavanja bilo je upoznavanje s osnovnim pojmovima vezanim uz neravnopravnost žena i nasilje nad ženama za sve zainteresirane građane, a ponajviše za učenike Medicinske škole iz Karlovca.
Osvješćivanje javnosti o nasilju u obitelji i nasilju nad ženama jedan je od bitnih aspekata u borbi protiv nasilja nad ženama, s ciljem podrške i pomoći ženama koje su izložene nasilju
te općenito nastojanju da se nasilje u obitelji i nasilje nad ženama prepozna kao značajan društveni problem, da se mijenjaju predrasude i stavovi i da društvo kao cjelina, u svim aspektima, čini najviše što može kako bi se spriječilo nasilje.

Predavačice su bile Mirjana Duduković iz Ženske grupe Korak, Mirjana Pogačić i Tatjana Farkaš iz Centra za socijalnu skrb Karlovac te Suzana Gidija iz MUP – a.

KZM-11-2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kzm-11-2015-1

KZM-2015-2

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT