Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 czkz

Ukupno imamo 11 osoba kod kojih je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. Tri novooboljele osobe kontakti su već prije oboljelih osoba i u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata. U OB Karlovac trenutno je hospitalizirano 6 osoba.

 

Molimo sve građane Karlovačke županije koji imaju povišenu temperaturu ili neke druge simptome dišnog sustava da ne zovu Zavod za javno zdravstvo i Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Molimo građane da se telefonom jave svojim liječnicima obiteljske medicine. U koliko njihov liječnik ne radi mogu se javiti telefonom u izdvojenu ordinaciju opće medicine koja radi od 0 do 24 sata na lokaciji Vladka Mačeka 48 ( stara bolnica Dubovac). Telefon navedene ordinacije je 091 6149052.

 

Temeljem Odluke ministra zdravstva o mjerama, mobilizacije, organizacije i rasporeda rada i radnog vremena, Stožer CZ Karlovačke županije je donio Odluku organizaciji dežurstava ambulanta obiteljske i dentalne medicine. Prema toj Odluci, potrebno je organizirati rad svih raspoloživih liječnika obiteljske medicine i liječnika dentalne medicine sa prostora Karlovačke županije na način da se organiziraju dežurstva vikendima (subota i nedjelja) te blagdanima u razdoblju od 08:00 do 20:00 sati. U svim Domovima zdravlja Karlovačke županije ( Dom zdravlja Karlovac, Dom zdravlja Ogulin, Dom zdravlja Slunj, Dom zdravlja Duga Resa, Dom zdravlja Ozalj, Dom zdravlja Vojnić) sukladno prethodnoj Odluci provode se dežurstva u djelatnosti obiteljske i dentalne medicine u vremenu od 08:00 do 20:00 sati.

 

Temeljem iste Odluke ministra zdravstva, donesena je i Odluka o preraspodjeli liječnika prema kojoj je imenovan liječnik infektolog u primarnoj praksi, a za potrebe OB Karlovac.

Stožer CZ Karlovačke županije na temelju Odluke o proglašenju epidemije donio je i Odluku o primarnoj zaštiti zdravstvenih ustanova prema prioritetima (bolnice, Zavod za hitnu medicinu), a potom i Domovi zdravlja. Prioritetno se moraju čuvati navedene ustanove, a sukladno tome, naložena je reorganizacija određenih dijelova sustava.

 

Važno je napomenuti da pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoga je nužno smanjiti nepotrebne kontakte.

 

Još jednom apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19.

 

Apeliramo i na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.

 

Napomena:

Prema prvim informacijama pristiglih od ravnatelja zdravstvenih ustanova Karlovačke županije nemamo prijavljenih materijalnih šteta na zdravstvenim ustanovama.

                                                                                                               

 

Načelnik Stožera CZ Karlovačke županije

                                                                                                                                       Josip Ribar

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT