Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

img 20200416 115015 copy copy

Četvrti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Karlovačkoj županiji. Objavljeno je to danas na tiskovnoj konferenciji Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije na kojoj su govorili zamjenik načelnice Stožera Robert Hranilović i dr. Jelica Magdić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Uz to, dobra je vijest da treći test člana Stožera, koji je prvotno bio pozitivan, ima negativan nalaz, jednako kao i svi ostali članovi Stožetra koji su testirani. Bez obzira na negativne rezultate testova, prema pravilima i proceduri epidemiologa, svi oni ostaju u četrnaestodnevnoj samoizolaciji.

Kako je rečeno, tijekom jučerašnjeg dana je u OB Karlovac testirano 37 osoba i svi su nalazi bili negativni. Tako ostajemo na brojki od 28 zaraženih osoba u Karlovačkoj županiji, od kojih su još četvero na bolničkom liječenju u OB Karlovac, 2 ih je na bolničkom liječenju u Zagrebu, a njih 16 na kućnom liječenju, dok je 5 izliječenih osoba, uz jednu preminulu osobu. Opća bolnica Karlovac ubrzala je postupak testiranja te se sada testovi dva puta dnevno šalju u Zagreb.

Dr. Jelica Magdić izvjestila je o pokretanju mobilnog tima Covid ambulante koj će obilaziti sve domove za starije i nemoćne na prostoru županije te testirati korisnike i djelatnike i to na ulazima u ustanove da bi se spriječili daljnji kontakti. Također je istaknuto da sve zdravstvene ustanove na području Karlovačke županije rade bez posebnih poteškoća obavljajući redovite preglede i medicinske postupke. Zavod za javno zdravstvo za sada nema potrebe angažirati dodatne kadrove. Ukaže li se potreba postoji mogućnost da se angažiraju i neki od umirovljenih doktora, zaposlenika ove ustanove, koji su se stavili na raspolaganje.  

Zamjenik načelnice Stožera Robert Hranilović izvjestio je o mjerama koje su tijekom protekla 24 sata provodili djelatnici Policijske uprave Karlovačke, a tiču se kontrole mjera samoizolacije i mjera kontrole propusnica. Tako je policija provjerila 105 slučajeva poštivanja samoizolacije te zatekla 3 prekršitelja ovih mjera. Utvrđeno je i jedno kršenje zabrane kretanja.

Stožer ponovo zahvaljuje svim stanovnicima Karlovačke županije na odgovornom i discipliniranom ponašanju što doprinosi dobrim rezultatima koje za sada imamo, uz poruku da se i dalje moramo pridržavati propisanih mjera.

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT