Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

U Karlovačkoj županiji trenutno je 3 osoba oboljelo od novog koronavirusa. Stanje zaraženih osoba je stabilno. Odmah po saznanju da je kod osoba iz Karlovca potvrđena zaraza novim koronavirusom započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti.

Nadzor nad četiri osobe sa pograničnog područja koje su bile u kontaktu sa oboljelima iz Republike Slovenije je završen, a te osobe nisu pokazale simptome zaraze, odnosno osobe su zdrave.

Na analizu je poslano 4 uzoraka, a nalazi se očekuju danas tijekom dana.

Također 4 nova uzorka danas će biti poslana na analizu.

U tijeku su 401 administrativna nadzora , odnosno procesa samoizolacije.

Bitno je napomenuti da je stanje u svim trima bolnicama na području Karlovačke županije stabilno, što pokazuje visoku savjesnost i disciplinu naših građana. Tome u prilog ide činjenica da u jednom prosječnom danu karlovačku opću bolnicu pohodi oko 2100 pacijenata, a jučer ih je bilo 160.

Napominjemo još jednom da po novom postupku sve osobe koje su dužne biti u samoizolaciji se javljaju svojem liječniku opće prakse, a ne epidemiologu kao što je to bilo do sada. Svi liječnici dobili su jasne upute o postupanju.

Iz Hrvatske biskupske konferencije stigla je preporuka Nacionalnom svetištu Svetog Josipa da se planirana proslava Svetog Josipa može održati samo u vidu mise lokalnog karaktera uz obvezno pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Nadležno tijelo MUP RH provodi kontrolu nad procesima samoizolacije. Na području Karlovačke županije bilo je 20 kontrola, od kojih je u 11 slučajeva došlo do kršenja istih.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost putem redovitih konferencija za medije svakog dana s početkom u 12.00 sati u Vatrogasnom centru Karlovac

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT