Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0007 copy copy copy copy copy copy copy

Uz nazočnost župana Karlovačke županije Damira Jelića, u Uredu župana danas je održan sastanak Stožera civilne zaštite Karlovačke županije uz predstavnike Stožera CZ gradova, ravnatelja svih zdravstvenih ustanova te resornih pročelnika.

Kako je izvješteno, u Karlovačkoj županiji nema osoba oboljelih od novog koronavirusa COVID-19 te nema osoba smještenih u izolaciji u OB Karlovac. Pod nadzorom se nalazi 60 osoba, većinom se radi o vozačima koji su zbog posla višekratno boravili u zaraženim područjima. Četiri osobe s područja općine Žakanje, koje su bile u kontaktu s oboljelim iz Doma zdravlja Metlika, su u samoizolaciji te se uz javljanje institucijama u Sloveniji, svakodnevno javljaju Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije.

Sve ustanove dobile su preporuke o postupanju i provođenju mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze, a članovi gradskih organizacija Crvenog križa obišli su ukupno 2.356 subjekata.

Na temelju preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, do daljnjega se odgađaju svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od 1.000 ljudi, uključujući Pozdrav proljeću u Karlovcu.

Za sva javna okupljanja ispod 1.000 ljudi, organizatori su dužni osigurati suglasnost Stožera CZ Karlovačke županije, a koja će se temeljiti na mišljenju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije da su ispunili propisane upute koje glase:

  1. Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima;
  2. Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt;
  3. Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5oC) da ne dolaze na manifestacije.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u kontinuiranom kontaktu te će javnost o svemu biti pravovremeno informirana.

 

dsc 0014 copy copy copy

dsc 0015 copy copy copy copy copy copy

dsc 0016 copy copy copy copy

dsc 0001 copy copy copy copy copy copy

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT