Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

Karlovačka županija u nastavnoj godini 2020./2021. nastavlja s provedbom projekta „Karlovačka županija za inkluzivne škole“. Nastavnu godinu, vodeći se utvrđenim kriterijima o načinu vrednovanja i odobravanja podrške, 64 pomoćnika u nastavi/stručna komunikacijska posrednika pružat će podršku za 67 učenika s takvom vrstom teškoća koje ih sprečavaju u funkcioniranju i svladavanju nastavnog plana i programa škole koju pohađaju bez pomoćnika u nastavi. Od navedenog broja 20 učenika odobreno je za financiranje putem Javnog poziva za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi. Uz provedbu projekta „Karlovačka županija za inkluzivne škole“, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom „Radost“, Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići i Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije temeljem Javnog poziva osigurat će uključivanje pomoćnika u nastavi. U projekt je uključeno 17 osnovnih škola i 8 srednjih škola.

Metodom stručnih predavanja, iskustvenih vježbi i praktičnog rada kroz dva dana, 4. i 5. rujna 2020. godine Udruga za inkluziju i promicanje kvalitete življenja djece i mladih s teškoćama Frendofon provest će edukaciju usmjerenu na osposobljavanje i stjecanje novih znanja i vještina koje pomoćnik u nastavi treba imati kako bi mogao pružiti kvalitetnu i individualiziranu potporu učeniku s teškoćama u razvoju, s naglaskom na inkluzivno obrazovanje. 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT