Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

Grad Karlovac simbolično je otvorio vrtić Mahično. U ime Karlovačke županije događaju su prisustvovale zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Martina Furdek-Hajdin i zamjenica Vesna Hajsan-Dolinar.

Vrtić i jaslice u Mahičnu pohađa 46 djece iz naselja Mahično, Tuškani, Zagraj, Vukoder, Priselci, Zadobarje i Vodostaj. Važnost ulaganja u djecu predškolske dobi istaknula je i Martina Furdek-Hajdin, zamjenica župana koja obnaša dužnost župana:

"Početkom našeg mandata 2017. godine svi  gradovi u županiji  su imali predškolski odgoj, ali samo pet općina od 17 imalo je instituciju gdje su djeca predškolske dobi mogla boraviti. Međutim, u ove tri godine slika se potpuno promijenila i s ovom jeseni imat ćemo samo tri općine koje neće imati instituciju predškolskog odgoja. Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede, ali i ondašnjem Ministarstvu demografije koje je osmislilo i omogućilo da se ne samo ulaže u zgrade, nego da se omogući i sufinancira rad u takvim institucijama jer vrlo često pa i kod ovog vrtića se postavlja pitanje da li je ono isplativo. Možemo potvrditi da je to jedna od najučinkovitijih demografskih mjera koja pokazuje kada mlade obitelji imaju instituciju gdje mogu blizu svojih domova sigurno ostaviti svoju djecu, onda se puno brže i jednostavnije odlučuju i za drugo i za treće dijete. Vrtići na ovim ruralnim područjima su jedna kvalitetna i provjerena mjera kako bi se zadržalo stanovništvo, a naravno da tada i broj stanovnika raste."

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT