Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

U Karlovačkoj županiji i dalje je 19 osoba kod kojih je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. Zbog kontakata sa zaraženom osobom iz Ogulinom (od jučer) pod administrativni nadzor stavljeno je 15 zdravstvenih djelatnika, četiri liječnika i 10 medicinskih sestara te jedan inženjer radiologije. Zbog preventivnih razloga pod administrativni nadzor stavljena su i tri zaposlenika Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Bitno je napomenuti da je nalaz liječnice iz Ogulina, jučer poslan na analizu negativan. U Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije pristiglo je i 16 nalaza osoba koje su jučer testirane te su i oni negativni. Na analizu je poslano 10 uzoraka zdravstvenih djelatnika iz ogulinske bolnice.

Stožer civilne zaštite RH donio je u četvrtak Odluku za vozače teretnih vozila međunarodnog transporta po kojoj odsad mogu biti u samoizolaciji u vlastitom domu. Točnije, hrvatski državljani i strani državljani s odobrenim boravkom u RH, koji voze teretna vozila za hrvatskog poslodavca u međunarodnom transportu, nakon utovara ili istovara robe mogu koristiti izolaciju u vlastitom domu, poštujući sve propisane mjere samoizolacije te na poziv poslodavca obavljati daljnje prijevozničke aktivnosti bez vremenskog ograničenja boravka u kućnoj izolaciji.

Stožer CZ RH donio je i uputu o načinu primjene Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja zbog neprihvatljivih okupljanja na pojedinim benzinskim postajama koja predstavljaju rizik za prijenos bolesti COVID-19. Prema toj uputi, za vrijeme proglašene epidemije koronavirusom, ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin, a cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke HZZJ.

PU Karlovačka provela je do sada 698 mjera kontrole administrativnog nadzora (samoizolacije) te je evidentirano 46 kršenja tih mjera.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama pravovremeno izvještavati

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT