Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

czkz covid

OBAVIJESTI

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

Ukupno imamo 18 osoba kod kojih je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. Do sada je ukupno testirano 101 osoba, 4 nalaza još čekamo.

Važno je još jednom napomenuti da je u Domu zdravlja na Dubovcu (Vladka Mačeka 48, Karlovac) osposobljena izdvojena ambulanta za trijažu pacijenata pod sumnjom na zaraženost novim koronavirusom. Napravljeni su rasporedi dežurstva, a građani mogu zvati na broj telefona: 091/614-9052, 24 sata dnevno. Sve osobe koje su dužne biti u samoizolaciji se  javljaju svojem liječniku opće prakse, a ne epidemiologu kao što je to bilo do sada. Svi liječnici dobili su jasne upute o postupanju.

Sukladno Odluci Nacionalnog Stožera o uvođenju nužnih mjera posebne organizacije hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza za vrijeme proglašene epidemije bolesti COVID19, Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije donio je Odluku za područje Karlovačke županije. Najvažnije odredbe iz Odluke su sljedeće:

  • - Ukoliko je pozivatelj životno ugrožen, a ima simptome bolesti uzrokovane COVID-19 tim Hitne medicinske službe izlazi na intervenciju u zaštitnoj odjeći koja štiti članove tima od zaraze.
  • - Ukoliko pozivatelj dobrog općeg stanja i nije životno ugrožen, a ima simptome bolesti uzrokovane COVID-19, tim sanitetskog prijevoza izlazi na intervenciju u zaštitnoj odjeći koja štiti članove tima od zaraze
  • - Ukoliko nema indikaciju na zarazu COVID-19 tim izlazi na hitnu intervenciju u standardnoj radnoj i zaštitnoj odjeći, obavezno sa zaštitnom troslojnom kiruškom maskom, zaštitinim naočalama i zaštitnim rukavicama
  • - Ukoliko je pozivatelj dobrog općeg stanja i nije životno ugrožen, a ima potvrđenu bolest uzorkovanu COVID-19, tim sanitetskog prijevoza izlazi na intervenciju u zaštitnoj odjeći.

Karlovačka županija uspjela je naručiti 3 respiratora, od kojih je jedan već stigao u OB Karlovac, a druga dva će stići u roku dva tjedna. Važno je napomenuti  da odlukom Ministarstva i Nacionalnog stožera civilne zaštite, svi pacijenti koji budu imali potrebu liječenja na respiratoru bit će zbrinuti u zagrebačkoj bolnici.

Također, Karlovačka županija, svjesna situacije da se nigdje u Hrvatskoj, a ni u Europi ne može nabaviti zaštitna oprema osigurala je 1 000 000 kuna u proračunu te naručila 3 000 antivirusnih kompleta, 6 000 zaštitnih maski, 2000 zaštitnih plastičnih naočala i 2000 rukavica. Oprema se očekuje do kraja tjedna, a naručena je od jedne kineske tvrtke te će po prioritetima biti raspoređena ( zdravstvenim ustanovama, obiteljska medicina, hitna medicinska pomoć, domovi zdravlja itd.). Dio opreme očekuje se i sa nacionalne razine.  

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost putem redovitih konferencija za medije svakog dana s početkom u 12.00 sati u Vatrogasnom centru Karlovac

                                              

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT