Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Obavijesti - projekti u zdravstvu

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

Zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije, zajedno sa svojim suradnicima pročelnicama Marijom Šćulac i Anom Valić te potpredsjednicom Županijske skupštine Jadrankom Golubić posjetila je danas Srednju školu Duga Resa u okviru provedbe projekta Eco Social- Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš! 

Tom prigodom su učenici Srednje škole, zajedno sa ravnataljicom Tanjom Škrak te Milanom Medićem i Petrom Cule iz LAG Vallis Colapisa održali akciju sakupljanja tekstila. Riječ je volonterskoj akciji sakupljanja tekstila koja se provodi u 12 škola na području Karlovačke županije. Kroz projekt su predviđene tri volonterske akcije: prva je provedena u siječnju 2020. godine na kojoj je sakupljeno 17400 kg tekstila, druga se provodi u rujnu/listopadu 2020. povodom manifestacije "Hrvatska volontira", a treća je na rasporedu za prosinac 2020. godine.

img 20200922 wa0021 copy

U Upravnom odjelu za škostvo Karlovačke županije održan je sastanak sa djelatnicima Policijske uprave karlovačke na temu koordinacije provedbe Preventivnog programa u osnovnim i srednjim školama kojima je Karlovačka županija osnivač. Sastanak je u ime Upravnog odjla za školstvo vodila pročelnica Marija Šćulac. Na sastanku je dogovorena zajednička provedba Preventivnog programa MUP-a RH "Poštujte naše znakove" po školama. Osim prometne preventive Program će sadržavati i druge aktivnosti, napose u suzbijanju vršnjačkog nasilja. Na Dan policije, 29. rujna, započeti će prva edukativna predavanja za učenike 1. razreda osnovnih škola kojima je Karlovačka županija osnivač.

Europski tjedan kretanja održava se svake godine od 16. do 22.rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova, potrebi primjene akcija za smanjenje zagađenja u urbanim sredinama, promociji prava na zdravi život te edukaciji građana s ciljem poboljšanja kvalitete života u gradu. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ („Zero-emission mobility for all“) odražava ambiciozan cilj ugljično-neutralnog kontinenta do 2050. godine, predstavljen u Europskom zelenom planu. Temom se također želi istaknuti važnost prijevoza s nultim emisijama i promicanje uključivog pristupa koji obuhvaća sve građane.
Tim povodom, pročelnica UO za školstvo Marija Šćulac danas je posjetila OŠ Barilović, koja se uključila u akciju. 

 

Na području Karlovačke županije postoje poduzetničke zone kao dio ukupne poduzetničke infrastrukture, međutim, niti jedan drugi oblik poduzetničke potporne institucije ne postoji. Iz tog razloga je nastala inicijativa osnivanja Poduzetničkog centra jer ne postoji centralno mjesto na kojem postojeći poduzetnici, ali i oni koji tek kreću u poduzetništvo (poduzetnici početnici, mladi poduzetnici) mogu dobiti sve objedinjene i cjelovite informacije koje su mu potrebne, educirati se, razvijati svoje poduzetničke vještine, kreativnost i inovativnost, razmjenjivati iskustva s drugim poduzetnicima. Poduzetnički centar, sukladno zakonskoj regulativi, imat će zadatak operativnog provođenja mjera za razvoj i poticanje poduzetništva na lokalnom ali i širem području (županija) te će predstavljati središte stručne i edukativne pomoći poduzetnicima radi razvoja poduzetništva za područje Karlovačke županije. Općenito, poduzetništvo je pokretač cjelokupnog gospodarstva te je ključno za povećanje konkurentnosti i stvaranje radnih mjesta.

U cikloturističkom odmorištu u Karlovcu danas su predstavljeni rezultati prvog kruga standardizacije cikloturističkog smještaja u Karlovačkoj županiji. Sam Pravilnik o standardu kvalitete „Bed&Bike“ za smještajne kapacitete orijentiranima prema cikloturistima je nastao u suradnji Karlovačke županije, Turističke zajednice Karlovačke županije, Javne ustanove Regionalne razvojne agencije Karlovačke županije i Veleučilišta u Karlovcu (Poslovni odjel), a financiran je sredstvima Ministarstva turizma i sporta. U prvom krugu je dodijeljeno 17 oznaka, od kojih samo jedna nosi 5 zvjezdica, a dodijeljena je ugostitelju Ivanu Srakovčiću. Danas su dodijeljene oznake sa 3 i 4 zvjezdice.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT