Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 

 

 

MOBILNA RURALNA SREDINA NAPOKON U GRADU

 

slika 1

 

 

slika 2

 

 

 

 

 

KORISNI SAVJETI ZA SVAKODNEVNU 

PRAVILNU PREHRANU OSOBA STARIJE ŽIVOTNE DOBI

Karlovačka županija treća je najstarija županija u Republici Hrvatskoj, s više od 21% stanovništva starijeg od 65 godina. Velika pažnja pridaje se brizi za starije i nemoćne osobe kao jednom od prioriteta u Planu promicanja zdravlja na području županije. Upravo iz tog razloga Županija sudjeluje kao partner na projektu „Dodajmo život godinama“, financiranom od strane Europskog socijalnog fonda. Jedna od aktivnosti u projektu je izrada priručnika „Korisni savjeti za svakodnevnu pravilnu prehranu osoba starije dobi“
Ovaj hvalevrijedan priručnik izradila je prim.mr.sc. Branislava Belović, dr.med. iz Zavoda za zdravstveno varstvo Murska Sobota iz Republike Slovenije, s kojom Karlovačka županija ima dugogodišnje iskustvo u suradnji na području promicanja zdravlja. Prim. Belović svojim bogatim znanjem i iskustvom u promicanju zdrave prehrane, predstavila je mnoštvo teorijskih i praktičnih primjera kako i na koji način očuvati zdravlje pripremom i konzumiranjem zdravih namirnica.

 

Naslovnica - korisni savjeti

 


OSOBE TREĆE ŽIVOTNE DOBI

 

Ova godina posvećena je aktivnom starenju i međugeneracijskoj solidarnosti kako bi se spriječila socijalna isključenost starijih osoba, ali i potaknulo osobe treće životne dobi na zdravo starenje i aktivnu ulogu u društvu.
Karlovačka županije je među najstarijim županijama sa udjelom stanovništva starijeg od 65 godina oko 21 %. Jedan od bitnih javnozdravstvenih prioriteta, usvojenih od strane Županijske skupštine u okviru Plana promicanja zdravlja za razdoblje 2011. - 2013. godine na području Karlovačke županije, je upravo briga i skrb za starije i nemoćne osobe. Prošle godine izrađen je Katalog informacija za osobe treće životne dobi Karlovačke županije. Upravo ideja izrade Vodiča namijenjenog onima koji su doba starosti dočekali ili odlučili dočekati u našoj županiji logičan je slijed zacrtanih aktivnosti. Ovim Vodičem želimo našim građanima dati korisne informacije, upute i praktične savjete potrebne kako bi se što spremnije i lakše suočili s problemima na koje nailaze, ali i kako bi im omogućili potpuniji i bolji uvid u dostupnost službi koje pružaju socijalnu i zdravstvenu skrb.
Navedeni Vodič biti će distribuiran udrugama matica umirovljenika, ustanovama socijalne skrbi, zdravstvenim ustanovama, Gradskim društvima Crvenog križa i gradovima/općinama  kako bi bio dostupan krajnjim korisnicima. 
Katalog je dostupan i u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Karlovačke županije.


KAKO BRINUTI O SVOM ZDRAVLJU?

KORISNE VJEŽBE I SAVJETI ZA TREĆU ŽIVOTNU DOB

Slika-brošura-web

 

 

VODIČ ZA STARIJE GRAĐANE KARLOVAČKE ŽUPANIJE

vodiczastarijeosobe2012 naslovnica

  

 

KATALOG INFORMACIJA

 za osobe treće životne dobi Karlovačke županije

kataloginformacija naslovnica

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT