Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Arhiva javne nabave

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

Za očekivati je da će građani Republike Hrvatske, nakon njenog ulaska u Europsku uniju, još neko prijelazno razdoblje trebati radne dozvole za rad na području Europske unije, čije trajanje ovisi o rezultatima pregovora za članstvo, ali je uobičajeno da, prilikom širenja Europske unije, članice još neko vrijeme štite svoja tržišta rada. Naravno da će od svake države članice ovisiti hoće li iskoristiti svoju mogućnost korištenja mogućeg tranzicijskog perioda za postupno otvaranje svog tržišta rada građanima Republike Hrvatske i u kojim rokovima.

Ulaskom Republike Hrvatske u EU, hrvatske tvrtke moći će ravnopravno sudjelovati u javnim nadmetanjima objavljenima u drugim državama članicama, kao i strane tvrtke na javnim nadmetanjima objavljenim u Republici Hrvatskoj.

Kao što već sigurno znate, jedna od najvažnijih politika EU je slobodno tržište među svim članicama Europske unije.  Ova politika uključuje  i  slobodu  kretanja roba, što znači da sa ulaskom u Europsku uniju, razmjena roba  ali i usluga i kapitala će se moći ostvarivati puno jednostavnije nego do sada. Europska unija podržava uklanjanje prepreka u trgovini i kada Hrvatska postane dio unutarnjeg tržišta unije,  carinski i uvozni  režimi će biti  znatno pojednostavljeni.
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva RH će biti odgovorna institucija za implementaciju konkretne mjere s ciljem postizanja  slobodnog tržišta u Hrvatskoj, imajući u vidu Hrvatske interese.

Pozitivni propisi Republike Hrvatske i propisi Europske unije ne propisuju uvjete za zapošljavanje u tvrtkama jer tvrtke zapošljavaju onaj kadar koji im je potreban ovisno o stručnosti i sposobnosti.
Nakon ulaska Hrvatske u EU cijene goriva formirat će se slobodno sukladno uvjetima na tržištu. Jedini način na koji će država moći utjecati na cijene jest smanjivanje trošarina. Međutim, to će biti moguće samo do minimalnih iznosa trošarina koje je propisao EU.
Ne postoji univerzalni europski model mirovinskog sustava. Uređenje područja socijalne sigurnosti, koje uključuje i mirovinsko osiguranje, prepušteno je državama članicama, pri čemu se, naravno, moraju poštovati određena osnovna načela uređenja mirovinskog sustava.
Svaka država sama propisuje uvjete za ostvarivanje prava na mirovinu, a visina mirovina ovisna je, kao i u Hrvatskoj, o uplatama doprinosa tijekom osiguranja.

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT