Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Arhiva javne nabave

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

 

Na području Karlovačke županije postoje poduzetničke zone kao dio ukupne poduzetničke infrastrukture, međutim, niti jedan drugi oblik poduzetničke potporne institucije ne postoji. Iz tog razloga je nastala inicijativa osnivanja Poduzetničkog centra jer ne postoji centralno mjesto na kojem postojeći poduzetnici, ali i oni koji tek kreću u poduzetništvo (poduzetnici početnici, mladi poduzetnici) mogu dobiti sve objedinjene i cjelovite informacije koje su mu potrebne, educirati se, razvijati svoje poduzetničke vještine, kreativnost i inovativnost, razmjenjivati iskustva s drugim poduzetnicima. Poduzetnički centar, sukladno zakonskoj regulativi, imat će zadatak operativnog provođenja mjera za razvoj i poticanje poduzetništva na lokalnom ali i širem području (županija) te će predstavljati središte stručne i edukativne pomoći poduzetnicima radi razvoja poduzetništva za područje Karlovačke županije. Općenito, poduzetništvo je pokretač cjelokupnog gospodarstva te je ključno za povećanje konkurentnosti i stvaranje radnih mjesta.


Posljednjih nekoliko godina EU fondovi su bili glavni generatori rasta i investicija, ali poduzetništvo je, uz inovativnost i industrijsku konkurentnost, ključni faktor za gospodarski oporavak. Poduzetnička politika EU-a osmišljena je u svrhu poboljšanja poslovnog okruženja povoljnog za pokretanje novih inovacija i poslovnih pothvata, promicanje poduzetničke klime i stvaranje radnih mjesta, te olakšavanja pristupa financiranju i tržištu za MSP-ove. Drugim riječima Poduzetnički centar bi bio središte stručne i savjetodavne pomoći poduzetnicima s ciljem razvoja lokalnog gospodarstva i poduzetništva, da poduzetnici na jednom mjestu dobiju sve relevantne informacije i savjete jer je sve više programa potpore namijenjenih poduzetništvu.


img 20200922 090720

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT