Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

Arhiva javne nabave

 izvjesca zupana Baner1

baner-otvoreni proracun

proracun baner kazup

STUDIJA PROMETNOG  Baner

 

POSUDIONICA pomagala baner2

 

dsc 0233Karlovačka županija i HBOR danas su potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji u provedbi  programa kreditiranja:„Poduzetništvo mladih, žena i početnika“, „Investicije privatnog sektora“ i „Obrtna sredstva“. U ime Karlovačke županije ugovore je potpisala zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, a u ime Hrvatske banke za obnovu i razvitak to su učinili rukovoditeljica Direkcije razvoja Danijela Maršić Peica te rukovoditelj Direkcije za poslovanje s bankama, financijskim institucijama i jedinicama lokalne samouprave Mario Perić. 
Sam ugovor ima ukupni potencijala od 10 milijuna kuna, uz subvenciju kamatne stope do 2 posto za mikro, male i srednje poduzetnike koji ulažu na području Karlovačke županije. Zamjenica župana koja obnaša dužnost župana Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin istaknula je kontinuitet podrške Karlovačke županije poduzetnicima:" Županija će pokrivati onaj dio kamata gdje će nekome kredit zaista biti s nula kamata, a negdje do oko 1,5 posto. Kod mladih, žena i početnika, odlučili smo da i trošak obrade kredita mi financiramo. "


dsc 0253

Zadovoljstvo što je Karlovačka županija jednu od rijetkih, posebice u vrijeme vrijeme koronakrize  prepoznala važnost subvencioniranja obrtnih sredstava istaknula je rukovoditeljica Direkcije razvoja Danijela Maršić Peica: " Kreditiranje investicija, odnosno investicijskih projekata bit će moguće s kamatnom stopom već od nula posto. Ta kamatna stopa, naravno ovisi o pravilima o potporama, ali većinom može biti oko nula posto. Jednako vrijedi za poduzetnike koji već imaju dugogodišnje radno iskustvo kao i za one koji se tek odluče za neki poduzetnički pothvat. "

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i predsjednik županijske gospodarske komore Karlovac Zlatko Kuzman  i predsjednik Obrtničke komore Darko Stanković. Naglasili su kako su upravo u ovome trenutku mikro poduzetnici najviše pogođeni krizom te će im svježi kapital svakako pomoći prebroditi određene poslovne rezultate.
dsc 0255

 

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT