Pratite najnovije objave preko RSS kanala - Kazup - Prijava / Odjava


Kontaktirajte nas -> Email: info@kazup.hr - Tel. centrala: +385 47 666 111

 czkz

Ukupno imamo 11 osoba kod kojih je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom. Tri novooboljele osobe kontakti su već prije oboljelih osoba i u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata. U OB Karlovac trenutno je hospitalizirano 6 osoba.

 

Molimo sve građane Karlovačke županije koji imaju povišenu temperaturu ili neke druge simptome dišnog sustava da ne zovu Zavod za javno zdravstvo i Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Molimo građane da se telefonom jave svojim liječnicima obiteljske medicine. U koliko njihov liječnik ne radi mogu se javiti telefonom u izdvojenu ordinaciju opće medicine koja radi od 0 do 24 sata na lokaciji Vladka Mačeka 48 ( stara bolnica Dubovac). Telefon navedene ordinacije je 091 6149052.

 

Temeljem Odluke ministra zdravstva o mjerama, mobilizacije, organizacije i rasporeda rada i radnog vremena, Stožer CZ Karlovačke županije je donio Odluku organizaciji dežurstava ambulanta obiteljske i dentalne medicine. Prema toj Odluci, potrebno je organizirati rad svih raspoloživih liječnika obiteljske medicine i liječnika dentalne medicine sa prostora Karlovačke županije na način da se organiziraju dežurstva vikendima (subota i nedjelja) te blagdanima u razdoblju od 08:00 do 20:00 sati. U svim Domovima zdravlja Karlovačke županije ( Dom zdravlja Karlovac, Dom zdravlja Ogulin, Dom zdravlja Slunj, Dom zdravlja Duga Resa, Dom zdravlja Ozalj, Dom zdravlja Vojnić) sukladno prethodnoj Odluci provode se dežurstva u djelatnosti obiteljske i dentalne medicine u vremenu od 08:00 do 20:00 sati.

 

Temeljem iste Odluke ministra zdravstva, donesena je i Odluka o preraspodjeli liječnika prema kojoj je imenovan liječnik infektolog u primarnoj praksi, a za potrebe OB Karlovac.

Stožer CZ Karlovačke županije na temelju Odluke o proglašenju epidemije donio je i Odluku o primarnoj zaštiti zdravstvenih ustanova prema prioritetima (bolnice, Zavod za hitnu medicinu), a potom i Domovi zdravlja. Prioritetno se moraju čuvati navedene ustanove, a sukladno tome, naložena je reorganizacija određenih dijelova sustava.

 

Važno je napomenuti da pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoga je nužno smanjiti nepotrebne kontakte.

 

Još jednom apeliramo da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika COVID-19.

 

Apeliramo i na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane.

Stožer CZ Karlovačke županije i dalje je u stalnom kontaktu te će o svim informacijama izvještavati javnost.

 

Napomena:

Prema prvim informacijama pristiglih od ravnatelja zdravstvenih ustanova Karlovačke županije nemamo prijavljenih materijalnih šteta na zdravstvenim ustanovama.

                                                                                                               

 

Načelnik Stožera CZ Karlovačke županije

                                                                                                                                       Josip Ribar

 

Copyright by Kazup.hr (2009) - Sva prava pridržana - Email: info@kazup.hr - Tel./Fax: +385 47 666 111 - Dizajn i izrada: Infostudio.hr - Održava: Triton IT